Leerlingen van De Schakel krijgen les over de dode hoek
Leerlingen van De Schakel krijgen les over de dode hoek brugmedia.nl

Leerlingen van De Schakel krijgen les over de dode hoek

Algemeen

DRONTEN - Leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 van Gereformeerde basisschool De Schakel in Dronten hebben dinsdag les gekregen over de dode hoek in het verkeer.

De scholieren kregen de les in het kader van het dode hoek lesprogramma ?Veilig op Weg', een samenwerkingsverband van Transport en Logistiek Nederland en Veilig Verkeer Nederland. De les werd uitgevoerd door een team van SITA ('specialist op het gebied van betrouwbaar en duurzaam afvalmanagement').

In de vuilnisauto

De les bestond uit een theoriegedeelte in de klas en een praktijkonderdeel buiten rondom een speciale ?Veilig op Weg' vuilnisauto. De kinderen konden in de vuilnisauto plaatsnemen en zo zelf ervaren wat een chauffeur wel ziet in het verkeer, maar vooral ook wat hij niet ziet. Op deze manier willen TLN, VVN en SITA kinderen kennis laten maken met de beperkingen van de dode hoek.

,,Ieder jaar zijn er in het verkeer ongelukken in de dode hoek te betreuren'', aldus Hannie Besseling van Veilig op Weg, ,,Vooral scholieren zijn een kwetsbare groep in het verkeer. Voorkomen is beter dan genezen. In dat kader is het van groot belang dat kinderen wordt geleerd hoe in het verkeer met de dode hoek moet worden omgegaan.''