Afbeelding

Stichting 3 Januari twijfelt over doorgaan met Thomasvaer & Pieternel

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - ,,De stichting 3 Januari wil zich opheffen'', zei voorzitter Willem Feiken van Dorpsbelangen Biddinghuizen gisteravond. ,,Dat is voorbarig'', reageert secretaris Albert Jan Olijve van de stichting.

De gemeente Dronten biedt haar inwoners jaarlijks een nieuwjaarsontmoeting aan. Traditie is dat de drie dorpen bij toerbeurt Thomasvaer en Pieternel langs laten komen. ,,Stichting 3 januari is opgericht met als doel om deze voorstelling te waarborgen'', aldus de Facebookpagina van de stichting, waarin alle drie de dorpen uit de gemeente zijn vertegenwoordigd.

Gesprek met burgemeester

,,De stichting wil zich opheffen in verband met problemen met de gemeente'', vertelde Feiken gisteravond tijdens de voorjaarsvergadering, ,,Wij wisten als Dorpsbelangen niets van die problemen. De stichting heeft nu een gesprek aangevraagd met de burgemeester.''

Volgens Feiken moet de nieuwjaarsviering een nieuwe invulling krijgen: ,,De stichting is opgeheven. Wij willen er op zich wel mee doorgaan, alleen zijn we er nog niet uit hoe je daar invulling aan moet geven. We zitten alweer bijna in april, we zijn nog zoekende en we hebben nog niemand bereid gevonden die het wil oppakken.'' De dorpsvoorzitter zei tijdens de vergadering dat De Meerpaal er misschien in kan stappen.

Op persoonlijke titel

Albert Jan Olijve betreurt het dat Biddinghuizen met het nieuws naar buiten is gekomen. Hij benadrukt dat Willem Feiken op persoonlijke titel heeft gesproken.