Leerlingen van de Christiaan Huygensafdeling.
Leerlingen van de Christiaan Huygensafdeling.

Sterren en planeten bij basisschool Christiaan Huygens

Algemeen

DRONTEN - Basisschool Christiaan Huygens is bezig met het thema ?Sterren en planeten'. Donderdag verzorgt het Holland Spacecenter gastlessen. 's Avonds is er een Sterrenkijkavond voor alle leerlingen. Vrijdag bekijkt de hele school de zonsverduistering met eclipsbrillen.

Persbericht basisschool Christiaan Huygens

Op donderdag 19 maart verzorgt het Holland Space Center gastlessen tussen 9.00 en 15.00 uur in alle klassen. Om 19.00 uur verwachten we de kinderen, met hun ouders en broertjes/zusjes, weer op school voor de sterrenkijkavond. Er worden twee telescopen op het schoolplein van Het Kompas gezet.

Venus en Jupiter staan deze avond hoog aan de hemel staan en we hopen ze te zien. Ondertussen draait in het lokaal van groep 7 de film van Andre Kuipers. Deze sterrenkijkavond gaat alleen door bij helder weer. De kinderen horen dit als ze om 15.00 uur naar huis gaan.

Zonsverduistering

Vrijdag 20 maart kijken alle leerlingen en leerkrachten samen naar de zonsverduistering op het plein met eclipsbrillen. Tijdens het hoogtepunt, tussen 10.30 en 10.45 uur zijn de kinderen op het plein om met een eclipsbril de verduistering te bekijken. De maan schuift dan vanaf de aarde gezien precies voor de zon langs. Bij helder weer is vanuit Nederland de hele zonsverduistering zichtbaar.

Het thema ?Sterren en planeten' wordt in alle groepen behandeld. Extra aandacht uiteraard in dit thema voor Christiaan Huygens, de Nederlandse sterrenkundige. Het team heeft zich onder meer voorbereid met een bezoek aan het Holland Space Center waar ze een lezing van Andre Kuipers kregen.

De Christiaan Huygens-afdeling van Het Kompas gebruikt geen aardrijkskunde-, geschiedenis- en natuurmethode maar werkt thematisch. Er komen vijf thema's per schooljaar schoolbreed aan bod. Dit gebeurt in een driejaren cyclus, dus vijftien thema's per drie jaar.