Hardlopen door het centrum van Dronten
Hardlopen door het centrum van Dronten brugmedia.nl

Hardlopen door het centrum van Dronten

Algemeen

DRONTEN - Een hardloopevenement tijdens een wielerronde. Atletiekvereniging Flevo Delta houdt op zaterdag 11 april een wedstrijd- en prestatieloop tijdens de Zuiderzeeronde.

Persbericht AV Flevo Delta:

Op zaterdag 11 april 2015 vindt er in Dronten een uniek hardloopevenement plaats. Op het parcours van het Criterium van Dronten, onderdeel van het wielerevenement de Zuiderzeeronde, wordt een 5,5 km prestatieloop en 10 km wedstrijd- en prestatieloop gehouden.

Wielervereniging De IJsselstreek organiseert al jaren de Zuiderzeeronde. In de ochtend vertrekken de wielrenners vanuit De Meerpaal voor een grote wedstrijd over een parcours door Flevoland. Op dat moment is de finishstraat aan de Oost en het parcours voor het Criterium van Dronten in het centrum, niet in gebruik. Dit is een mooie gelegenheid voor Atletiekvereniging Flevo Delta om hier een hardloopevenement te organiseren.

's Morgens om 10.15 uur valt het startschot voor de wielrenners. Nadat zij zijn vertrokken gaan de hardlopers zich voor De Meerpaal opmaken voor hun start. Zowel de 5,5 km als de 10 km loop starten om 10.30 uur vanaf Het Redeplein voor De Meerpaal.

Via de Rede wordt er naar het parcours voor het criterium gelopen. Er worden door de 5 en 10 km lopers respectievelijk 3 en 6 lokale rondes over het parcours gelopen. De rondes gaan via de Galjoenstraat, Ankerstraat en de Lijzijde. De finish is aan De Oost. Dit is dezelfde finishplaats als waar later die dag ook de wielrenners over de streep komen.

Samenwerking

De samenwerking tussen De IJsselstreek en Flevo Delta is een bundeling van kennis en ervaring van twee krachtige organisaties van sportieve evenementen. Bij de samenwerking is goed gekeken waarin ze elkaar kunnen versterken. Zo wordt bijvoorbeeld samen gebruik gemaakt van de faciliteiten van De Meerpaal en de finishstraat. Ook voor de bewoners van Dronten en de toeschouwers is er nu de gehele dag iets te beleven. Ook voor de meewerkende vrijwilligers is het nog uitdagender en interessanter. Ze kunnen nu worden ingezet voor twee sportactiviteiten.

Als deze formule van samenwerking een succes is dan zal de Dronten City Run kunnen uitgroeien tot een jaarlijks terugkerend evenement. De organisatie ziet er erg naar uit om de opzet verder te professionaliseren en ervoor te zorgen dat het de evenement op termijn niet meer is weg te denken uit het aanbod sportieve evenementen in Dronten.

Lokale lopers

De organisatie rekent op veel lokale lopers die Dronten op een andere manier willen beleven. Om er zeker van te zijn dat je kunt deelnemen kun je gebruik maken van de voorinschrijving. De organisatie weet dat je komt en het is extra voordelig. Op de dag zelf kun je je startnummer ophalen in De Meerpaal.

Ook hier is de mogelijkheid om je in te schrijven. In De Meerpaal kun je ook terecht voor een drankje en een versnapering. Voor een goede tijdwaarneming wordt er gebruik gemaakt van de Ipico chip, die met een tie-rib aan de schoen kan worden bevestigd. De tijd per ronde en de eindtijd worden geregistreerd. Voor informatie en inschrijven kun je terecht op de website van AV Flevo Delta.