Peter Renkema

Wilko Braam over toekomst: ?komende week duidelijkheid'

Sport

Asv Dronten-aanvoerder Wilko Braam staat in de belangstelling van VVOG uit Harderwijk. De middenvelder voerde enkele gesprekken met de hoofdklasser, maar heeft zijn besluit nog niet genomen. ?Komende week volgt er duidelijkheid?, zo zegt hij na afloop van het bekerduel tegen Excelsior '31 (0-4).

Braam is in de eerste klasse D één van de steunpilaren van het Drontense elftal. Als middenvelder heeft hij defensief zijn waarde en duikt hij ook regelmatig op voor het vijandelijke doel. De kracht van Braam is niet onopgemerkt gebleven, want een aantal weken geleden meldde VVOG zich bij de Drontenaar. ?Ik heb daar enkele gesprekken gehad, dat klopt.?

Hoofdklasse-wens

De hoofdklasse, dat is wel waar Braam uiteindelijk heen wil. Of hij nou in Dronten blijft, of verkast naar VVOG. Tegen Excelsior kon hij alvast kennismaken met het niveau. ?Het is natuurlijk fantastisch om daar te voetballen. Voor die gasten is het vanavond heerlijk spelen. Excelsior is wel een treetje hoger dan VVOG, maar de stap naar de hoofdklasse is op een gegeven moment wel mooi.?

Excelsior te sterk

Uiteindelijk heeft heel asv Dronten het dinsdagavond knap lastig. Excelsior '31 is een paar maten te groot en wint met 0-4. ?Op 0-1 moeten we de 1-1 maken, want dan moeten zij ook weer komen. Helaas schiet Jeroen van der Meer de bal op de lat. Maar het verschil is gewoon te groot en dat is helemaal niet erg.?

Ook op persoonlijk vlak speelde Braam een lastige wedstrijd. Bij momenten was er iets te zien van de sterkhouder, maar echt van waarde kon de middenvelder niet zijn. ?Soms had ik wat ruimte en dan deed ik iets goeds met de bal. Maar we komen als ploeg telkens een stapje te laat en dat maakt het lastig. Ik was helaas een beetje onzichtbaar?, sluit hij af.

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia