Noortje Wegman met Maestro X vierde bij NK in de klasse M2

Sport

DRONTEN / ERMELO - Noortje Wegman had zich met haar paard Maestro X geplaatst voor de KNHS Nationale Indoorkampioenschappen op zaterdag in Ermelo. Noortje en Maestro eindigden daar in de klasse M2 emet 65,22% op de vierde plaats.

Verslag Wilma de Iongh, Flevoruiters:

Zaterdag werd er gesprongen in Wezep. Milena de Glee sprong met haar paard Cinderella bb z een foutloos parcours in de klasse B en met 72,5 punten voor stijl won deze combinatie de tweede prijs. Een achtste prijs was er in de klasse B voor Gwen van Tilburg met haar paard Einstein M. De negende prijs in deze klasse was voor Laurie Touw met haar paard Faran.

Corrie Stoker won met haar paard Frodo in de klasse BB in een foutloos parcours met 76,84 punten voor stijl de elfde prijs. Iris van der Weijden ging met haar beide paarden Asjemenou en For Jump. Na twee weken genoten te hebben van de wintersport en de paarden van hun rust vertrok de familie naar Wezep.

In de klasse L bleef Iris met beide paarden foutloos en won zij met For Jump de tweede prijs en met Asjemenou de derde prijs. Annie Claassen won met haar paard Eva-sijgje in een dubbel foutloos gesprongen parcours de 13de prijs. In de klasse M sprongen PCD Daan met Susan Schurer naar de zesde prijs toe. Susan en Daan bleven dubbel foutloos en sprongen de barrage in een mooie tijd.

Met haar paard Eva-sijgje kwam Annie Claassen normaal de springring in. Deze keer voor een parcours in de klasse M. Ook in deze klasse bleef deze combinatie dubbel foutloos en won de negende prijs.

Emmeloord

Op vrijdag en zaterdag werd er dressuur gereden in Emmeloord. Linda Koopman won daar met 206 punten met haar paard Dtll's Ballance in de klasse Z1 de vierde prijs.

Zondag ging Susan Lammerts springen bij de PC Groenendaal in Bunschoten. Susan haar pony Tarzan had er weer zin in. In een foutloos parcours in de klasse L gevolgd door een foutloze barrage in een snelle tijd wonnen zij de eerste prijs.

Lelystad

Cynthia Huijgen ging zaterdag met haar paarden naar Lelystad. Bij de PSC X-tern werd daar een dressuurwedstrijd georganiseerd. In de klasse L1 won Cynthia met haar paard Bonita met 198 punten en 199 punten tweemaal de eerste prijs. Met haar paard Maalwater's Paris won Cynthia twee tweede prijzen. In de eerste proef met 194 punten en in de tweede proef met 199 punten. Een topdag voor Cynthia!

Uitslagen Flevoruiters

KNHS Nationale Indoorkampioenschappen 2015 in Ermelo

Noortje Wegman - paard Maestro X - dressuur klasse M2 - 4de prijs

Wedstrijd op zaterdag 7 maart in Wezep
Corrie Stoker - paard Frodo - springen klasse BB - 11 de prijs
Milena de Glee - paard Cinderella bb z - springen klasse B - 2de prijs
Gwen van Tilburg - paard Einstein M - springen klasse B - 8ste prijs
Laurie Touw - paard Faran - springen klasse B - 9de prijs
Iris van der Weijden - paard For Jump - springen klasse L - 2de prijs
Iris van der Weijden - paard Asjemenou - springen klasse L - 3de prijs
Annie Claassen - paard Eva-sijgje - springen klasse L - 13de prijs
Susan Schurer - paard PCD Daan - springen klasse M - 6de prijs
Annie Claassen - paard Eva-sijgje - springen klasse M - 9de prijs

Wedstrijd op vrijdag 6 maart in Emmeloord
Linda Koopman - paard Dtll's Balance - dressuur klasse Z1 - 4de prijs

Wedstrijd op zondag 8 maart in Bunschoten

Susan Lammerts - D-pony Tarzan - springen klasse L - 1ste prijs

Wedstrijd op zondag 8 maart in Lelystad[caption id="attachment_46112" align="aligncenter" width="427"]Flevoruiters Jasper Hanse met zijn pony Kantje's Binky Boy.[/caption]
Cynthia Huijgen - paard Bonita - dressuur klasse L1 - 1ste en 1ste prijs
Cynthia Huijgen - paard Maalwater's Paris - dressuur klasse L1 - 2de en 2de prijs