90% van Ketelhaven vindt dat er een bus moet komen
90% van Ketelhaven vindt dat er een bus moet komen brugmedia.nl

90% van Ketelhaven vindt dat er een bus moet komen

Partnerbijdrages

DRONTEN / KETELHAVEN - Een enquête van Rino van der Klei in Ketelhaven is door 60% van de bewoners ingevuld. ,,Van hen gaf 90%, voor het overgrote deel zestigplusses, aan behoefte te hebben aan een busverbinding'', zegt Van der Klei.

Geïnspireerd door een verkiezingspagina in DeDrontenaar.nl heeft de inwoner van Ketelhaven vorige maand een oude actie voor een busverbinding opnieuw opgepakt.

De resultaten van zijn enquête gaat hij sturen naar de gemeente Dronten, provincie Flevoland en naar alle politieke partijen die in het kader van de Statenverkiezingen pleiten voor een beter openbaar vervoer.

Tijdens de spits en overdag

Rino van der Klei heeft enquêteforumlieren verspreid onder 330 bewoners van buitengebied Ketelhaven, het Villapark, de Buitenplaats en de Vossemeerdijk. De meesten zeggen behoefte te hebben aan een busverbinding Ketelhaven - Dronten v.v. of Ketelhaven als stopplaats tussen Dronten en Kampen. ,,Het merendeel gaf aan, zowel tijdens spitsuren als gewoon overdag gebruik te willen maken van een dergelijk verbinding'', aldus de actievoerder.

,,Ook bleek dat niet alleen de bewoners van Ketelhaven zitten te springen om een busverbinding. De Stichting Jachthaven Ketelmeer, hoewel niet in de enquête opgenomen, reageerde ongevraagd toch, namens een grote groep ligplaatshouders en passanten. Ook voor hun gasten zou een busverbinding met Kampen of Dronten ideaal zijn.''

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 21 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 22 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 22 uur geleden