Archief: Jeffrey van den Brakel in actie.

Voetballen zonder te rennen en zonder contact bij Reaal Dronten

Sport

DRONTEN - Voetbalvereniging Reaal Dronten gaat op woensdagavond 11 maart beginnen met 'walking football'. Dit gebeurt op initiatief van de buurtsportcoaches.

In het najaar van 2014 zijn de buurtsportcoaches in Dronten gestart met het geven van walking football. B en W trapten toen ook een balletje mee. In samenwerking met Reaal werd er getraind op het kunstgrasveld van de sportvereniging.

Langzame variant van voetbal

Walking football is, zo zegt de naam al, lopend voetballen. Er mag dus niet gerend worden. ,,Het is een langzamere variant van voetbal, voor iedereen die graag wil voetballen, maar gezien de leeftijd of beperking niet meer in staat is om dit te doen'', aldus de buurtsportcoaches.

,,Bij deze vorm van voetbal is lichamelijk contact, sprinten, rennen of joggen niet toegestaan. Door deze specifieke regels is het een ideale manier om op een verantwoorde manier in beweging te blijven en tegelijk sociale contacten op te doen.''

Tot 4 maart kan er gratis worden meegetraind vanaf 19.30 uur. Vanaf 11 maart gaat walking football verder als onderdeel van SV Reaal Dronten.


Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 17 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 18 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 18 uur geleden