Tom Roskam: ?Wij eindigen boven Hattem?
Tom Roskam: ?Wij eindigen boven Hattem? brugmedia.nl

Tom Roskam: ?Wij eindigen boven Hattem?

Sport

Swift '64-spits Tom Roskam maakte zaterdagmiddag zijn naam als goaltjesdief weer eens volledig waar. Op bezoek bij koploper Hattem (2-4) nam hij in de eerste helft liefst drie treffers voor zijn rekening, waardoor zijn ploeg zich weer volledig mengt in de titelrace.

Een puike prestatie vandaag. Wat dacht jij na tien minuten?

?We komen eerst met 1-0 achter en krijgen binnen de kortste keren ook nog de 2-0 tegen. Dan zie je de bui uiteraard al hangen. Daarbij hadden we nog wat geluk, want zij raakten ook nog de paal. Als die bal binnen gaat, dan was het wel klaar geweest.?

En dan komt de ommekeer. Binnen tien minuten weer op 2-2.

?Het was echt bizar man. Zelf gaan we ineens veel beter voetballen, terwijl er bij Hattem iets knapt. We maken 2-1 en dan slaat bij hen de twijfel toe. Uiteindelijk kraken ze en pakken wij heel goed door. Dat we dan bij rust een 2-4 voorsprong hebben, dat verzin je niet.?

Ook nog drie goals van jou. Welke was het mooist?

?Dat was de kopbal die ik tegendraads over de keeper heen stuurde. De voorzet was prima en ik kon hem heerlijk tegen de touwen koppen. Het waren alle drie prima goals hoor, die we als team hebben gemaakt. Iedereen moet ook de complimenten krijgen, in het speciaal de verdedigers. Het stond als een huis.?

Wat zegt deze overwinning over de titelrace?

?Eigenlijk niet zoveel, want er staan nog elf wedstrijden op het programma. Als we al die wedstrijden op deze manier spelen, dan kunnen er leuke dingen gaan gebeuren. Vandaag hebben we voor de tweede keer dit seizoen van Hattem gewonnen. Ik ga er daarom vanuit dat wij in ieder geval boven Hattem gaan eindigen.?

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 18 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 18 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 19 uur geleden