Afbeelding

Douwe de Vries bereidt zich in Dronten voor op recordpoging

Sport

DRONTEN ? Douwe de Vries heeft zich gisteren en vandaag in Dronten voorbereid op het WK allround en een aanval op het werelduurrecord. De Vries doet zijn poging in Calgary, op dezelfde baan waar begin maart het WK wordt gehouden.

Vanwege de verbouwing van Thialf trainde Douwe de Vries deze week met de Lotto/Jumbo-ploeg bij Leisure World in Dronten. Morgen vertrekt de ploeg naar Canada om zich voor te bereiden op het WK.

Het huidige werelduurrecord van Casper Helling stamt uit 2007 en staat op 41.969 meter en 10 centimeter. De recordpoging van De Vries is op 13 maart.

Het fascineert mij

Douwe De Vries zegt op de website van zijn team: ?Dat werelduurrecord fascineert mij. Ik heb ook alle aanvallen van de wielrenners gevolgd maar dat heeft niets te maken met mijn recordpoging. Ik wilde dat al jaren en nu is het zover.''

,,We hebben gekozen om de week na de WK allround in Calgary de aanval te doen. In Canada ben je zeker van fantastisch ijs. Maar ik ga mij eerst op de WK allround concentreren. Daar wil ik scoren op de langere afstanden en die kracht wil ik meenemen naar het uurrecord.''

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 21 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 22 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 22 uur geleden