Flevomanege toneel voor hengstenkeuring Groninger Paard
Flevomanege toneel voor hengstenkeuring Groninger Paard brugmedia.nl

Flevomanege toneel voor hengstenkeuring Groninger Paard

Algemeen

DRONTEN - De vereniging Het Groninger Paard is komende zaterdag (21 februari) te gast bij de Flevomanege in Dronten voor de jaarlijkse hengstenkeuring. Een keuringscommissie beoordeelt Groninger stamboekhengsten voor de fokkerij en er zijn demonstraties.

Op de hengstenkeuring bepaalt Vereniging Het Groninger Paard of hengsten voldoen aan de eisen van de fokkerij. De keuring verloopt onder toezicht van stamboekinspecteur Sjoertje Hakvoort uit Emmeloord.

Vier jonge hengsten

Er komen vier jonge hengsten om zich te laten beoordelen op hun geschiktheid als dekhengst voor het stamboek. Ook eerder gekeurde hengsten zijn present, waaronder de inmiddels 23-jarige kampioenshengst Fambo. ,,Ondanks zijn hoge leeftijd is Fambo nog steeds in geweldige conditie'', aldus de organisatoren van de dag.

Het publiek is zaterdag van harte welkom in de Flevomanege. Daar zien ze onder andere shows en demonstraties: ,,Waarbij u met eigen ogen kunt zien dat het Groninger paard een veelzijdig en braaf paard is. Hoogtepunt is een carrousel met een groep Groninger paarden.''

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 20 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 20 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 21 uur geleden