Afbeelding

Verhuizing heeft grote gevolgen voor hondensportclub

Algemeen

DRONTEN ? Hondensportvereniging Dronten houdt op zaterdag 21 maart een hele dag vol activiteiten: demonstraties, workshops, voorlichting, acties en een marktplein met een breed aanbod van producten en artikelen.

De dag wordt gehouden van 10 tot 16 uur op het eigen terrein van HSVD aan de Morinel, vlakbij het NS-station.

Naar de Fazantendreef

HSVD moet aan de Morinel plaats maken voor de in aanbouw zijnde school voor beroepsonderwijs. Na jarenlang zoeken is samen met de gemeente een nieuwe plek gevonden: een voormalige paardenwei aan de Fazantendreef, vlak langs de spoorlijn: ?Een mooi terrein van één hectare, waar echter heel veel aan moet gebeuren?, vertelt Marianne Touw.

Al dat werk moet in april klaar zijn. Daarom heeft de vereniging zich ingeschreven voor de landelijke actiedag NLdoet, eveneens op 21 maart. HSVD hoopt dat veel vrijwilligers die dag gaan helpen om het terrein aan de Fazantendreef gereed te maken. ?We laten een pendel rijden tussen de oude en nieuwe locatie, om zo onze bezoekers de nieuwe locatie te tonen.?

Gigantische klus

Zoals gezegd: het is een gigantische klus voor HSVD. Het nieuwe terrein moet volledig worden ingericht en er moet een clubgebouw komen. Bovendien moet er straks ieder jaar 9.000 euro huur worden opgehoest. De vereniging gaat hiervoor op 21 maart geld inzamelen.

Het gaat deze dag echter vooral om naamsbekendheid. ?We zijn een vereniging met 460 leden, waarvan er op dit moment zo'n 350 een cursus volgen?, legt Marianne Touw uit, ?Het aanbieden van cursussen aan hondeneigenaren heeft een verdragend voordeel voor elke inwoner van de gemeente Dronten. Wij maken de hondenbezitters bewust zodat honden geen overlast bezorgen.?