Roggebotsluis
Roggebotsluis ©maartenheijenk.nl

Gedeputeerde vraagt aandacht voor verkeershinder Roggebotsluis

Algemeen

DRONTEN ? Gedeputeerde Jaap Lodders gaat morgen bij de Tweede Kamerfractie van zijn partij VVD aandringen op de aanleg van een hogere brug bij de Roggebotsluis.

De verkiezingscampagne is begonnen en dus brengen de Tweede Kamerleden Betty de Boer en Barbara Visser maandag een werkbezoek aan Flevoland. Ze nemen onder ander een kijkje bij het knelpunt Roggebotsluis.

Provincie neemt maatregelen
.
Gedeputeerde Jaap Lodders, tevens lijsttrekker bij de komende statenverkiezingen: "De provincie neemt binnenkort een besluit over een aantal korte termijn maatregelen op het provinciale deel van de weg. Dat zal de druk op het knelpunt enigszins verminderen maar dat is zeker geen structurele oplossing.?

Noodzakelijke investering

Een structurele oplossing is volgens Lodders het vervangen van het huidige sluizencomplex door een brug met hoge doorvaarthoogte: ?Een investering waarvoor het rijk verantwoordelijk is. Tijdens het werkbezoek willen we de noodzaak van deze investering laten zien".

Volgens de VVD maakt een hogere brug Flevoland beter bereikbaar: ?En dat is goed voor de lokale economie en werkgelegenheid.?

Betty de Boer is onder andere woordvoerder spoorwegen, waterwegen en zee- en binnenhavens. Barbara Visser is woordvoerder verkeer en water.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 18 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 19 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 19 uur geleden