Films over geschiedenis van Dronten te zien bij Nieuw Land

Algemeen

DRONTEN - Veel van de geschiedenis van Dronten de rest van de IJsselmeerpolders is vastgelegd op film. Nieuw Land Erfgoedcentrum heeft nu een deel van deze films gedigitaliseerd.

"Honderden uren aan filmmateriaal is er volgeschoten door de voormalige Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders die haar eigen cameramensen in dienst had. De dienst heeft prachtige films nagelaten en overgedragen aan het Rijksarchief in Flevoland, de bewaarplaats in Nieuw Land", schrijft het Erfgoedcentrum.

"Om deze en een paar andere filmparels niet verloren te laten gaan en om ze aan een groter publiek te kunnen laten zien, heeft Nieuw Land vorig jaar besloten een deel van zijn filmarchief te digitaliseren. Vanwege de hoge kosten van digitalisering is gekozen voor de 24 films die uniek zijn in Nederland en nergens anders worden bewaard."

Een korte compilatie van deze gedigitaliseerde films is te bekijken via het You Tube kanaal NieuwLandErfgoed. Het is mogelijk de complete films te bekijken. Hiervoor kunnen geïnteresseerden een afspraak maken met het Studiecentrum: tel. 0320 - 225 945.