Afbeelding

De maat is vol aan de Bloemenzoom na wegzakken auto

Algemeen

SWIFTERBANT ? De eerste bewoners van de Bloemenzoom in Swifterbant wonen er inmiddels bijna drie jaar en doen het nog steeds met een hobbelige bouwstraat. Onno Stadig baalt het meest van allemaal. Zijn auto zakte door de weg en moest met behulp van een takelwagen bevrijd worden.

?Ik ging 's morgens naar m'n werk en toen zakte een wiel helemaal weg. Bij een put was het zand weggespoeld, er zat een enorm gat in de weg?, vertelt de heer Stadig.

Heeft hij de schade van 600 euro verhaald op de gemeente? ?Nee, misschien had ik dat moeten doen?, antwoordt Onno Stadig, ?Maar ik was er al een hele dag aan kwijt.?

Bewoners zijn het beu

Op zich is het heel gebruikelijk, dat een gemeente pas een definitieve straat aanlegt als alle kavels zijn bebouwd. Het is echter crisis en dus kan het nog wel even duren voordat de Bloemenzoom vol is. Reden waarom de bewoners het onderhand beu zijn.

DeDrontenaar.nl rijdt op een zaterdag de wijk in en klampt wat bewoners aan. ?Je moet bij die mevrouw op de hoek zijn?, zegt een man die net zijn boodschappen uitlaadt. Mevrouw Soekardjo is inderdaad één van de bezwaarmakers. ?We hebben al meerdere malen geklaagd bij de gemeente. Dan zeggen ze dat ze dat we geduld moeten hebben. Dat snappen we best, maar in mei wonen wij hier drie jaar en er is nog niets verbeterd. Het houdt een keer op met ons geduld.?

?Toevallig hebben ze een paar weken terug wat heuveltjes weggewerkt, maar als bewoners hebben we al heel wat kosten aan onze auto's gehad. Zelfs mijn oprit is nog niet af. Er ligt hiernaast een kavel en die moet eerst bebouwd worden.? Mevrouw Soekardje haast zich om er aan toe te voegen dat het voor de rest heerlijk wonen is: ?Een gezellige buurt, we zijn hier verder heel tevreden.?

Je weet hoe de gemeente is

Jeroen Mons woont in een deel van de wijk waar de bestrating aan de voorkant in orde is: ?Maar de rest er allemaal heel slecht.? Mons heeft nog niet bij de gemeente aangeklopt: ?Je weet hoe de gemeente is. Die staan op het standpunt: zolang er gebouwd kan worden, komt er geen definitieve bestrating, simpel zat.?

Niet iedereen wil met de naam in de krant. ?Doe dat maar niet?, zegt de bewoner van een vrijstaande woning. Hij kent het gevalletje Stadig. ?Waarschijnlijk was er een riool stuk. Er is ook al een keer een uitlaat bij een auto uit gevallen.?

De anonieme bewoner toont ook begrip: ?In deze tijd van bezuinigingen kun je misschien niet alle problemen meteen oplossen. Maar het zou beter mogen. Er mogen hier en daar wel wat kuilen uit.?

Het is droevig

Dick Fleury komt aangerend na een rondje joggen. ?Wij zitten hier nu drie jaar. De oprit was zo voor elkaar, maar sindsdien is het hopeloos. Het onkruid stond meer dan een meter hoog, daar ben ik ik-weet-niet-hoe-vaak achteraan gegaan voordat ze er wat aan deden. En dan de lantaarnpalen, hoe lang het wel niet duurde voordat die het deden? De bestrating is het meest droevig. En we krijgen geen enkele harde toezegging.?

Ook de hardloper woont er verder uitstekend: ?We hebben al een barbecue gehad en doen van alles samen. Alleen bij de gemeente krijg je de indruk dat ze je vergeten zijn. Je moet echt overal achteraan.?

We bellen bij een overbuurvrouw aan. Ook zij is niet blij met de situatie. ?Voor je auto is het hartstikke slecht. De wijk moet eerst volgebouwd worden, maar ja? we weten allemaal dat de economie op z'n reet ligt.?

De redactie van DeDrontenaar.nl heeft ook de gemeente Dronten om een reactie gevraagd. Zodra de gemeente reageert, publiceren we het op deze site.

[caption id="attachment_44623" align="aligncenter" width="470"]De auto vanBuurtbewoners zetten de weggezakte foto van Onno Stadig op de foto.[/caption]

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 20 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 21 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 21 uur geleden