Afbeelding

Elshof Fruit presenteert de BelleBio op de Bio-Beurs

Partnerbijdrages

ZWOLLE ? Robert Elshof uit Dronten stond de afgelopen dagen op de Bio-beurs in Zwolle, dé nationale vakbeurs voor duurzame, biologische voeding en landbouw. Hij presenteerde er zijn nieuwe BelleBio appel. Daarnaast stond hij er ook als promotor van zijn woonplaats.

?Dronten is de gemeente in Nederland met de meeste biologische bedrijven. Daar zitten hele innovatieve bedrijven tussen en daar mag Dronten trots op zijn?, zegt de eigenaar van Elfshof Fruit BV, ?Dat mogen we best wat meer uitdragen.?

Vijf biologische fruittelers

Elfshof is eigenaar van een biologische fruitteeltbedrijf en werkt daarnaast samen met vijf andere biologische fruittelers. Voor die collega's verpakt, sorteert en verhandelt hij appels en peren.

Het consortium van fruittelers heeft in de IJsselhallen een hele nieuwe appel gepresenteerd: de BelleBio. ?Het is een bijzondere appel, vooral omdat wij als telers alles zelf hebben gedaan. Dat is een heel nieuw concept?, benadrukt Robert Elshof, ?En de reacties waren geweldig. Iedereen vond ?m lekker, unaniem!?

Frisse, zoete appel

?Het is een enigszins roze appel met een frisse, zoete smaak. Precies het smaakprofiel dat tegenwoordig populair is. Daarnaast ? en dat is ook heel belangrijk ? is hij goed te bewaren, ook op de fruitschaal.?

Na de presentatie in Zwolle gaat Elfshof binnenkort met de BelleBio naar beurzen in Neurenberg en Berlijn. ?Vanaf volgend jaar gaan we ?m volop uitleveren. En na de reacties die we in Zwolle hebben ontvangen, ben ik daar heel optimistisch over?, glundert Robert Elshof.

OP DE FOTO:
Robert Elshof presenteerde in de IJsselhallen zijn nieuwe appel.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 20 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 20 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 21 uur geleden