Industrieterreinen: Niet bouwen om te bouwen
Industrieterreinen: Niet bouwen om te bouwen brugmedia.nl

Industrieterreinen: Niet bouwen om te bouwen

Algemeen

DRONTEN ? De gemeente Dronten is druk met de verkoop van nieuwe industrieterreinen. Niet iedereen is daar blij mee. De heer Rasing ziet dat de bestaande industrieterreinen verpauperen en vindt dat de gemeente dáár aandacht aan moet besteden.

Aanleiding voor de uitlatingen van Rasing zijn de recente gebeurtenissen bij hem om de hoek, aan de Amstel. De politie ontmantelde daar dinsdag een XTC-laboratorium. ?Gisteravond was ik bij een nieuwjaarsbijeenkomst en dan wordt er alleen maar negatief over de Amstel gepraat.?

Hou het liever wat kleiner

Wat verwacht de heer Rasing van de gemeente? ?Je hebt veel leegstand op de industrieterreinen. Sommige eigenaren denken dan: als ik het niet legaal kan invullen, dan maar illegaal. De gemeente wil vooral groter, groter, groter. Ik zou zeggen: hou het liever wat kleiner en zorg dat je het goed voor elkaar hebt.?

?Het is leuk om zoveel nieuw te bouwen, maar als ik zie wat er allemaal failliet gaat en leeg staat. Dat is niet meer te tellen. Doodzonde vind ik dat.?

Handhaving, dat is volgens Rasing de oplossing. ?Er zijn regels en dan zou ik zeggen: steek iets meer tijd in controle. In alle jaren dat ik hier zit, heb ik één keer controle van de gemeente gehad. Op het oude industrieterrein en hier is het af en toe een zootje. De gemeente mag daar best wat strenger op zijn.? Met een jaarlijkse controle zouden volgens Rasing ook illegale activiteiten eerder aan het licht komen.

Zelf de politie inschakelen?

Kunnen de ondernemers zelf ook wat doen? De omwonenden van het XTC-pand wisten al lang dat het niet in de haak was. Waarom is de politie niet ingeschakeld?

Rasing: ?Dan zal ik je wat vertellen. Een jaar of vier, vijf terug zat hier vlakbij een wietkwekerij. Ik had er zicht op. Dat heb ik de politie zó vaak doorgegeven, ook als er weer auto's naar binnen waren gereden. Maar er gebeurde niets.?

?Uiteindelijk zijn ze op een zondagavond een keer gekomen en dan wordt opeens alles opgetrommeld. Alleen, dat was op het moment dat de vogels gevlogen waren. Terwijl ik ze vaak genoeg heb gebeld als er mensen waren. Zo zijn er wel meer illegale activiteiten waar niets aan gedaan wordt. Gisteravond waren hier achter weer straatraces met een stuk of vijf auto's.?

Zorg voor een goede basis

De ondernemer begrijpt dat ook de gemeente en politie moeten bezuinigen, maar zou graag een actievere rol van beide zien bij het op orde brengen van de industrieterreinen.

?Het is doodzonde wat hier gebeurt. Dronten is een prachtige gemeente, ik ga hier nooit weg. Maar ik zeg wel: zorg voor een goede basis. Probeer niet alleen maar te verkopen. Wees zuinig op wat je hebt.?

Artikelen over de gebeurtenissen aan de Amstel:
- Productie van XTC in Dronten opgerold
- Buren aan de Amstel wisten al lang dat er een XTC-lab was
- Foto ontruiming XTC-lab aan de Amstel
- Industrieterreinen: Niet bouwen om te bouwen