De wereldlichtjesdag van vorig jaar in Dronten.
De wereldlichtjesdag van vorig jaar in Dronten. Mirjam Verschuren Fotografie

Herdenkingsavond voor overleden kinderen op De Wissel

Algemeen

DRONTEN - Er wordt in Dronten op zondag 13 december aandacht besteed aan de wereldwijde Wereldlichtjesdag. De herdenking van overleden kinderen vindt plaats op begraafplaats De Wissel te Dronten.

De herdenking vindt plaats in de open lucht en begint om 18.45 uur. Er zijn verschillende sprekers, waaronder burgemeester Aat de Jonge. Tevens is er live muziek door studenten van het CKV. 

Over de hele wereld

World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika. Inmiddels worden er over de hele wereld op de tweede zondag van december kaarsen gebrand voor overleden kinderen.

In Dronten heeft Volatus Uitvaartzorg vorig jaar het initiatief genomen voor de herdenking. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Monuta, Yarden, StudioTof en begraafplaats De Wissel.

Alle leeftijden

,,Als u een kind hebt verloren, bent u van harte uitgenodigd’’, aldus de organisatoren, ,,Er zijn mensen van alle leeftijden. Broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen zijn allemaal welkom. Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling.’’

Via de website www.wereldlichtjesdagdronten.nl kan de naam van een overleden kind worden aanmelden, zodat deze genoemd wordt tijdens de herdenking.

Coloradokever
Fieldworkers uit Biddinghuizen wint Europese prijs met bestrijding van kevers 20 uur geleden
Asv Dronten kan zich plaatsen voor de nacompetitie.
Agenda zaterdag: Time Bandits, voetbal, tegelactie, kunstmarkt, kleine huisjes 20 uur geleden
Gedeputeerden Jan de Reus van Flevoland (links) bij de opening van de Roggebotbrug in 2023.
Miscommunicatie tussen provincie en project Roggebot over afsluiting Hanzeweg 21 uur geleden