Kayleigh Heerikhuisen werd tweede.
Kayleigh Heerikhuisen werd tweede. Shoganai

Judoka’s Heerikhuisen en Harmsen winnen zilver op het NK g-judo

Sport

VENRAY - Kayleigh Heerikhuisen en Davy Harmsen van Shoganai uit Dronten zijn tweede geworden op het sterk bezette NK g-judo in Venray. ,,De judoka’s hadden het zwaar maar dankzij doorzettingsvermogen konden beiden met zilver huiswaarts keren’’, aldus de vereniging.

Verslag Shoganai:

,,Kayleigh Heerikhuisen komt normaal gesproken uit in de klasse tot 63 kilo. Omdat er geen tegenstanders in deze klasse waren, besloot Heerikhuisen om twee gewichtsklassen hoger, in de -78 kilo uit te komen. In haar eerste partij tegen Kelder probeerde Heerikhuisen met aanvallend en dominant judo het grote gewichtsverschil in deze partij te compenseren. Dat lukte in eerste instantie maar door een klein foutje werd Heerikhuisen op de grond in een houdgreep genomen. In de tweede partij tegen De Roock werd hetzelfde wedstrijdplan gebruikt. Nu maakte Heerikhuisen geen fouten en wist twee yuko’s op het scorebord te zetten waarmee de partij winnend werd afgesloten.

In 2014 debuteerde Davy Harmsen op dit nationale kampioenschap met een vierde plaats. De opdracht dit jaar was dus het behalen van een podiumplaats. Harmsen begon zijn toernooi nerveus tegen Van de Hoek en kwam niet goed in de wedstrijd. Hier maakte Van de Hoek handig gebruik van en beëindigde de partij vroegtijdig met ippon. Harmsen kwam sterk terug tegen Schattorie en scoorde al snel waza-ari en yuko met een beenworp. Schattorie maakte het nog spannend door ook een waza-ari te scoren maar Harmsen wist zijn yuko voorsprong tot het einde van de partij te verdedigen.

Beide judoka’s werden in april van dit jaar Europees Kampioen G-judo in Beverwijk. Op 20 december wordt de eerste helft van het seizoen afgesloten met het Kersttoernooi in Hoogeveen.''