Parkeren bij Het Kompas.
Parkeren bij Het Kompas. ©maartenheijenk.nl

Gemeente haalt bakzeil bij verkeerssituatie Het Kompas

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft haar voorstel voor extra parkeerplaatsen aan de Concourslaan en De Volte ingetrokken. Omwonenden van basisschool Het Kompas hadden bezwaar gemaakt tegen de voorgestelde maatregelen van de gemeente.

De omwonenden zaten gisteren met de gemeente rond de tafel. ,,Dat gesprek is heel erg positief verlopen, de parkeerplaatsen gaan gewoon niet door’’, zegt Fred Kootstra, die de afgelopen maand namens de bewoners van De Volte het woord voerde in de gemeenteraad, ,,Ik had me helemaal voorbereid om vragen te stellen en argumenten te geven, maar voordat ik aan het woord kwam gaf de gemeente zelf al aan dat de insteekhavens niet doorgaan.’’

Verder uitwerken

Het is nog niet duidelijk wat er nu wel gaat gebeuren aan de parkeerproblemen. ,,Wij hebben daarvoor suggesties gedaan en de gemeente heeft zelf ook ideeën. Dat gaan ze nu verder uitwerken en daar worden wij te zijner tijd van op de hoogte gesteld’’, aldus Kootstra.

De buurman kan nog niet vertellen in welke richting de oplossing wordt gezocht: ,,Ze willen een andere verkeerssituatie creëren, gele strepen trekken bijvoorbeeld. Maar dat is allemaal nog prematuur.’’

Drie problemen

Het gesprek tussen de omwonenden en de gemeente was een gevolg van een bespreking in de gemeenteraad de afgelopen maand. De raad boog zich daarbij over drie problemen rond de scholen Kompas/Flevosprong/Zonnewijzer: geluidsoverlast van de kinderen, overlast van hangjongeren en parkeerproblemen. 

Voor de geluidsoverlast van de schooljeugd werd geen oplossing gevonden. Als maatregel tegen de hangjongeren werd besloten een 2 meter hoog hek rond delen van de schoolpleinen te bouwen. Voor wat betreft de parkeerproblemen ging de raad akkoord met het voorstel van wethouder Ton van Amerongen dat er eerst overleg met de buurt zou plaatsvinden.

De buurt had aangegeven moeite te hebben met het parkeergedrag van ouders die hun kinderen brengen en ophalen. B en W hadden daarop voorgesteld om 35.000 euro uit te trekken voor nieuwe parkeerplaatsen aan de Concourslaan en De Volte. De buren vonden dit geen goede oplossing. Ook diverse gemeenteraadsfracties zagen meer in boetes voor foutparkeerders dan in nieuwe parkeerplaatsen.

Voedselbank Dronten
Voedselbank Dronten houdt open huis: "Vrijwilligers staan u graag te woord" 17 uur geleden
Kermis.
Wat is er woensdag te doen? Ketelsluis, kermis, angstexpert, Dorcas-winkel 17 uur geleden
Afbeelding
Infoavond over geluidsmetingen windparken Blauw en Groen in De Rede van Dronten 18 uur geleden