Het Loo
Het Loo Groei en Bloei

ASVD-korfbal toont zich mentaal weerbaar in derby tegen Exakwa

Sport

LELYSTAD - De korfballers van ASVD hebbent de knappe overwinning twee weken geleden een goed vervolg weten te geven. In de derby tegen Exakwa heeft ASVD de winst gegrepen. In een saaie wedstrijd werd met 16-22 gewonnen. 

Verslag ASVD korfbal:

Exakwa had twee punten gepakt en stond in de onderste regionen van deze competitie. ASVD/KWOOT had daarentegen twee weken geleden in een goede en spannende wedstrijd  gewonnen van het hoog ingeschatte AVO en draait daarom volop bovenin mee. Het was voor ASVD/KWOOT belangrijk om hier een goed vervolg aan te geven. “Dit kan alleen door uit te gaan van eigen kracht en hier veel energie in te leggen. Belangrijk was hierbij of we dit mentaal op konden brengen”, aldus coach Wilbert Leendertse.

Exakwa besloot in beide vakken achter te gaan verdedigen om zo ASVD/KWOOT te dwingen om in de één-tegen-één situatie te komen. Dit vertraagde het spel enorm en maakte het voor het grote aantal supporters uit Dronten geen leuke wedstrijd om naar te kijken. Ondanks dat dit van te voren  besproken was, had ASVD/KWOOT even de tijd nodig om hier het juiste antwoord op te vinden. Tot 6-6 ging het daarom gelijk op en wist Exakwa bij te blijven. Hierna wist ASVD/KWOOT echter het eerste gaatje te slaan en kon het gaan rusten met een 8-11 voorsprong.

Na rust had ASVD/KWOOT het juiste antwoord weten te vinden op het constante achterverdedigen van Exakwa. Het werd hierdoor in beide vakken erg voorspelbaar, maar de overwinning was voor ASVD/KWOOT het belangrijkste in deze altijd lastige uitwedstrijd. ASVD/KWOOT wist, mede door een scherp schietende Vincent van Bussel, verder uit te lopen en pakte een 11-16 voorsprong. Bij Exakwa was het geloof in een goede uitslag wel verdwenen en zo kon ASVD/KWOOT de wedstrijd gemakkelijk uitspelen.

Op 16-22 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en konden er weer twee punten bijgeschreven worden. “Vanuit zeer vaste taken hebben we mentale weerbaarheid aangetoond en een belangrijke overwinning behaald.”, aldus Wilbert Leendertse.

Volgende week wacht weer een uitwedstrijd voor het vlaggenschip. Het zal dan afreizen naar Zuidwolde voor de wedstrijd tegen ZKC ’19. Deze ploeg heeft ook pas twee punten behaald deze competitie en zal de punten dus hard nodig hebben. Aanvang van de wedstrijd is 19.45.

Scores:

  • Vincent van Bussel 9
  • Alex Toes 5
  • Lisa Kouwenberg 4
  • Robin ter Woord 2
  • Ingrid de Boer 1
  • Johanneke Kievit
Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 20 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 20 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 21 uur geleden