Kimberley Olieman won de 100 meter rugslag.
Kimberley Olieman won de 100 meter rugslag. Zuiderzeezwemmers

Martijn Kip en Dagmar Kruik winnen brons op de lange afstand

Sport

APELDOORN - Bij zwemwedstrijden in Apeldoorn presteerden Martijn Kip goed op de 200 meter wisselslag en Dagmar Kuik op de 1.500 meter vrije slag. Beide leden van de Zuiderzeezwemmers eindigden als derde.

Verslag Zuiderzeezwemmers:

Zaterdag 12 december  stonden er voor de Zuiderzeezwemmers twee wedstrijden op het programma. Voor de jongsten was dat deel twee van het Minioren circuit in Lelystad en voor de oudere zwemmers deel twee uit het Lange afstand circuit in Apeldoorn. Op beide wedstrijden zijn prachtige prestaties neergezet door de zwemmers van de Drontense club. 

Minioren circuit

In Lelystad verschenen 11 minioren en junioren aan de start.  Kimberley Olieman zwom in de jongste categorie bijzonder strijdlustig haar 100m vrijeslag. Ze wist haar inschrijftijd met bijna een halve minuut te verbeteren en tikte als eerste aan in 1.39.57 wat haar dus een mooie gouden medaille opleverde. 

Voor Suzanne Vesseur was er zilver op de 200m vrijeslag, ze zette hier een mooie nieuwe tijd neer van 3.27.21. Bij de jongsten werd ook de 100m rug winnend afgesloten door Kimberley Olieman die ook hier een mooi pr zwom in een tijd van 1.50.54. 

Voor Suzanne Vesseur was er nogmaals zilver deze keer op de 100m vlinder, waar ze aantikte in 2.05.39. De meeste zwemmers van ZZZ zwommen hun afstanden voor het eerst en zetten dus een nieuwe tijd op de klok. Overige pr’s werden gezwommen door Yelena Brouwer op de 100m vrij en Didi Gest op de 200m vrijeslag. Yelena Brouwer belande op de 100m rug helaas net naast het podium. 

Lange afstand circuit

Ook in Apeldoorn wilde het goed lukken, de jongste categorie bij de jongens en de meisjes zwommen de 200m wisselslag. Martijn Kip wist hier in een prachtig pr derde te worden zijn tijd was 3.18.71. Alle overige zwemmers gingen de strijd aan met 1500m vrijeslag, 60 banen zwemmen onder wedstrijd druk een enorme prestatie ongeacht de eindtijd. 

Dagmar Kruik wist hier, bij de dames, als hoogst geklasseerde Zuiderzeezwemster te eindigen. Ze werd derde in een prachtige persoonlijke verbetering van ruim 30 seconden en een tijd van 21.27.56. Cynthia Smit finishte als een van de jongsten in deze categorie, als vijfde in een prachtige 21.43.54. Terwijl verreweg de meeste zwemmers deze afstand in de borstcrawl afleggen, zwom Leonie Nijenhuis de 60 banen in schoolslag, ze wist haar tijd van vorig jaar met 16 seconden aan te scherpen en tikte aan in 24.59.49.

Bij de heren op de 1500m vrij, eindigde Ted Ruiter als eerste Zuiderzeezwemmer op een vijfde plaats  in een tijd van 20.05.25 een enorme verbetering van wel 45 seconden ten opzichte van vorig jaar. Patrick Kip finishte na hem in een tijd van 20.33.02 een pr van 10 seconden. Master (45+) Gerko Versluis wist zich goed zwemmende te houden tussen de jonkies,  hij tikte als 14e aan in 21.32.50 zo goed als een evenaring van zijn inschrijftijd. 

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 22 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 22 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 23 uur geleden