De burgemeester tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst.
De burgemeester tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. ©maartenheijenk.nl

Burgemeester cynisch over kritiek Laura Bouwmeester op nieuwjaarsbijeenkomst

Gemeente

DRONTEN - Burgemeester Aat de Jonge heeft gisteravond met cynisme gesproken over Laura Bouwmeester. De oud-gedeputeerde had bij Omroep Flevoland kritiek op het schrappen van zijn nieuwjaarstoespraak. ,,Wij kennen haar als een buitengewoon groot, erudiet spreekster’’, zei De Jonge over Bouwmeester.

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Dronten in De Meerpaal werd de speech van de burgemeester dit keer in een interviewvorm gegoten.

Laura Bouwmeester heeft voor de tv de nieuwjaarstoespraken van Flevolandse burgemeesters geanalyseerd. ,,Ik vind dat een gemis, ik vind het jammer’’, zei Bouwmeester over de keuze van Dronten. Volgens haar is het de nieuwjaarstoespraak de enige mogelijkheid in een jaar dat een burgemeester zich rechtstreeks tot alle burgers kan wenden.

Knikkende knieën

De burgemeester erkende dat hij zenuwachtig was voor zijn eerste speech na deze kritiek: ,,Ik hou van sprekers: president Obama, mevrouw Merkel. Dus ik sta hier met enige schroom -en ik wil u ook wel erkennen- met knikkende knieën. Want wij hebben een dame in onze gewaardeerde provincie, mevrouw Laura Bouwmeester, die onze speeches beoordeelt. Ik heb dagen gezwoegd op deze speech.’’