Afbeelding
BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

BAS vindt aansluiting na 'regelmatige' overwinning op koploper

Sport

BIDDINGHUIZEN – Niet eens je beste wedstrijd spelen, maar wel met 3-1 winnen van de koploper. En het dan vervolgens een regelmatige overwinning noemen. BAS wint zaterdag van lijstaanvoerder DSV ’61, maar van euforie is geen sprake.

Normaal gesproken moet het toch voor een polonaise zorgen. Als laagvlieger winnen van de koploper, dan is het feest. Hoe anders is het zaterdag in Biddinghuizen, waar BAS met 3-1 winst van nummer één DSV ’61. De glimlach is er wel, en groot ook, maar de realiteit overheerst.

“Zij missen vier sterkhouders, in de as. Als wij Mark Schaap, Stefan Tolhoek, Sven Geling en Bas Suidgeest eruit halen, dan wordt het ook minder”, legt BAS-trainer Bert van den Brink uit. Hij vindt de zege, die pas na de rust zijn lichaam krijgt, dan ook regelmatig. Nabil Essaddouqi opende na een groot aantal kansen de score en kort voor tijd produceerde invaller Robin Vos de 2-0.

Even leek DSV in extremis nog voor een punt op te gaan, maar de late aansluitingstreffer werd al rap opgevolgd door de tweede treffer van Vos: 3-1. “We moesten ook wel winnen. Vorig jaar zijn we gedegradeerd en dan sta je nu veel te laag. Dat hebben we gewoon hartstikke slecht gedaan en daar moesten we mee aan de bak. Deze overwinning is daar hartstikke goed voor”, zegt Van den Brink.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 21 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 21 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 22 uur geleden