Afbeelding

Expositie met schilderijen en sieraden in De Meerpaal

Cultuur

DRONTEN - Op het serviceplein en in de bibliotheek wordt vanaf 19 maart gedurende twee maanden een tentoonstelling gehouden met schilderijen van Hein Kuipers uit Leiden en sieraden van Joke Holwarda uit Aalden. De expositie is georganiseerd door stichting Kunstraad Dronten.

De schilderijen van Hein Kuipers zijn min of meer abstract en komen meestal voort uit een herinnering, iets wat hij heeft gezien of heeft ervaren. Soms is dat de lichtval na een regenbui of de ruige eenzaamheid van de zee, een andere keer is het een simpel muurtje langs een weiland of een verwilderde boom aan het water.

In haar atelier Artelier Aelder Hooghe maakt Joke Holwarda op ambachtelijke wijze exclusieve sieraden uit verschillende materialen. Zij werkt onder anderen met goud, zilver, brons, hout en steen. Ook maakt ze wandpanelen en bijzondere kunstobjecten zowel voor binnen als buiten. ,,Haar ontwerpen kenmerken zich door een grote dynamische expressie, wat bij het publiek verwondering en interesse opwekt'', aldus de Kunstraad.