Afbeelding
eigen foto

Sleepboten centraal bij ledenbijeenkomst voor ouderen PCOB en KBO

Algemeen

DRONTEN - De Protestants Christelijke Ouderenbond (PCOB) en de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO) houden op dinsdag 15 maart hun ledenmiddag in Kerkcentrum De Open Hof. Het gaat deze keer over sleepboten onder de titel 'Trekpaarden ter zee'.

Gastspreker is Thijs de Rooij, oud hoofd Public Relations and Public Affairs van het Smit Internationale concern te Rotterdam.

Voor de pauze geeft hij een inleiding met lichtbeelden over de geschiedenis van de Nederlandse Zeesleepvaart en haar ontwikkeling in de loop der jaren.

Uiteraard wordt ook aandacht besteed aan hulpverlening ter zee, bergingswerk en activiteiten op sleepvaartgebied voor de offshore industrie, het boren naar olie en gas buitengaats.

Na de pauze wordt een film vertoond over een spectaculaire bergingsoperatie. Men krijgt een indrukwekkend beeld van de aanpak van een dergelijk karwei, het speciaal te vervaardigen bergingsmateriaal, het werk dat de duikers verrichten en de dikwijls vele moeilijkheden die door de bergers moeten worden overwonnen om de zware klus te klaren.

De middag duurt van twee tot vier uur en de toegang is 2,50 euro. Indien het vervoer een probleem is kunt u contact opnemen met: PCOB Mevr. N.Versluis, telefoon 336808, KBO Dhr. B. Buiting, telefoon 381807