Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Evenementen Swifterbant krijgen weer overkoepelend bestuur

Swifterbant

SWIFTERBANT - De stichting De Klokbeker, het overkoepelend orgaan voor de evenementen in Swifterbant, krijgt eindelijk weer een bestuur. Dat is het goede nieuws dat gisteravond gemeld werd tijdens de jaarvergadering van Dorpsbelangen. Het slechte nieuws is dat Jongerenbelangen vooralsnog niet meedoet.

Er bestond het afgelopen jaar veel onenigheid over de evenementen in Swifterbant. Vooral Jongerenbelangen roerde zich in dat opzicht. Zij organiseerden activiteiten tijdens Koningsdag, de Buitenspeeldag en Kerstmis.

Iedereen enthousiast

Het nieuwe bestuur van stichting De Klokbeker hoopt de neuzen in het dorp weer dezelfde kant op te krijgen. Alle organisatoren van evenementen waren daarom uitgenodigd voor een vergadering waarbij geprobeerd werd een nieuwe start te maken. ,,Iedereen die er geweest is, was enthousiast’’, klonk het gisteravond uit de zaal tijdens de jaarvergadering van Dorpsbelangen, ,,Maar Jongerenbelangen was niet aanwezig.’’

,,Op die dag waren wij verhinderd’’, antwoordt Jongerenbelangen-woordvoerder Marco ter Weel op de vraag of zij wel of niet gaan meedoen aan De Klokbeker.

Bij afwezigheid van Jongerenbelangen hebben de andere commissies een nieuw bestuur gevormd. Ap de Boer trad gisteravond terug als voorzitter van Dorpsbelangen en hij gaat zitting nemen in het bestuur van De Klokbeker. Daar wordt hij vergezeld door Vincent Speur en Dennis van der Zee, die zich bezighouden met respectievelijk Koningsdag en het Oogstfeest.

Strikt gescheiden houden

De stichting De Klokbeker is indertijd opgericht omdat Swifterbant de zaakjes strikt gescheiden wilde houden: Dorpsbelangen voor de belangenbehartiging en De Klokbeker voor de evenementen. Sinds de stichting geen bestuur meer heeft, heeft Dorpsbelangen de coördinerende taak eerst zelf overgenomen.

Het laatste jaar lag De Klokbeker op z’n gat. ,,Wel hebben de commissies die activiteiten hebben georganiseerd het uitstekend gedaan’’, aldus Ap de Boer. Ook over de financiële afwikkeling van de evenementen was Dorpsbelangen goed te spreken.

Julifeest

Voor het komend jaar staat er in ieder geval een nieuw feest op stapel: het julifeest. Dit komt in plaats van het 12 Provinciën Toernooi en het Oogstfeest, twee activiteiten waarvoor de belangstelling de afgelopen jaren sterk is teruggelopen.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 22 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 22 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 23 uur geleden