Applaus voor de burgemeester.
Applaus voor de burgemeester. ©maartenheijenk.nl

Het wordt dit weekeinde mooi weer voor de Torenbosje Fietsroute

Algemeen

DRONTEN - Met het bevestigen van het fietsknooppunten-bord heeft burgemeester Aat de Jonge vanmorgen de werkzaamheden aan de ‘kop van het Torenbosje’ afgerond. De stichting die het bosje aan de Elburgerweg in beheer heeft wil nu aan de slag met de aanleg van een tweede ponyweide, een strandje en ’t liefst ook een boortoren.

Het verwaarloosde bosje, halverwege tussen Dronten en Elburg, is de afgelopen jaren onder auspiciën van de Agrarische Natuurvereniging Rondom Het Greppelveld helemaal opknapt. Vorig jaar was de officiële opening en kreeg de vereniging een cheque van 500 euro van de gemeente Dronten.

Fietsroute

Dat geld is besteed aan een fietsroute. Met behulp van het fietsknooppuntennetwerk is er een Torenbosje Fietsroute over ongeveer 30 kilometer uitgestippeld. Er is een groot routebord gemaakt en dat bord hangt nu bij de parkeerplaats aan de Drontense kant van het bosje.

Een groep van 15 fietsliefhebbers vertrok vanochtend vanaf het gemeentehuis om samen met de burgemeester de eerste kilometers van de Torenbosje Fietsroute te fietsen. De burgemeester ging na de onthulling van het bord weer aan het werk, de rest van de groep vervolgde de route.

Dronten heeft veel routes

Aat de Jonge toonde zich enthousiast over de fietsroute en kondigde aan dit weekeinde het volledige rondje te gaan fietsen: ,,Zeker met het mooie weer dat er aan komt.’’

Hij herinnerde de aanwezige fietsliefhebbers eraan dat de gemeente Dronten inmiddels een groot aantal routes telt, zoals ‘Op de Kuierlatten”, de fietsknooppunten, het Rondje Veluwemeer, de Fairtrade-route en de Crashroute.

Kaart van de fietsroute