De renovatie van de locatie Steenbergen.
De renovatie van de locatie Steenbergen. ©maartenheijenk.nl

Gemeente Dronten grijpt bij beheer van wegen pas in als er risico’s zijn

Gemeente

DRONTEN - ,,Waar er risico’s optreden, grijpt de gemeente in’’, zegt wethouder Nico Verlaan over het nieuwe beheerplan van wegen in de gemeente Dronten voor de periode tot 2020. Voor wegen in de centra, voetpaden en vrijliggende fietspaden wordt een uitzondering gemaakt. Deze worden consequenter onderhouden.

Het nieuwe beheerplan is het gevolg van de bezuiniging, waarvoor de gemeenteraad vorig jaar het licht op groen heeft gezet. De gemeenteraad moet nog instemmen met het beheerplan.

'Goed en goedkoper'

Het plan betekent dat er meer kleine, gerichte maatregelen worden getroffen in plaats van grootschalig onderhoud. ,,Goed en goedkoper is de basis voor een openbare ruimte die schoon, heel en veilig is’’, aldus de gemeente.

Wethouder Verlaan spreekt in dat verband over ‘risicogestuurd beheer’: ,,Dit kenmerkt zich door meer kleine, plaatselijke onderhoudswerkzaamheden aan de weg in plaats van grootschalig onderhoud.’’

Kosten spreiden

Volgens de wethouder spreidt de gemeente hierdoor de kosten en houdt de overheid toch grip op de kwaliteit: ,,Dit werpt financieel zijn vruchten af, want op deze manier kunnen we 'sparen’ voor grote noodzakelijke renovaties zoals Steenbergen.’’