Rolande Kempenaar
Rolande Kempenaar Morgenland

Verloskundigenpraktijk Morgenland schrijft nu ook anticonceptie voor

Partnerbijdrages

DRONTEN - Verloskundigenpraktijk Morgenland heeft zich gespecialiseerd in anticonceptiezorg. Verloskundige Rolande Kempenaar mag onder andere orale anticonceptie voorschrijven en spiralen plaatsen. Zowel hormoonhoudende- als koperspiraaltjes behoren tot de mogelijkheden.

Rolande vertelt dat verloskundigen tegenwoordig bevoegd zijn om orale anticonceptie en spiraaltjes voor te schrijven, wat een logisch vervolg is op de voorlichting over anticonceptie die de verloskundige al geeft in de kraamperiode. Naast het plaatsen van spiraaltjes kan ook het verwijderen plaatsvinden.

Kinderwensspreekuur

,,Het is mogelijk om een afspraak voor het verwijderen van de spiraal te combineren met een afspraak op het kinderwensspreekuur’’, aldus Rolande Kempenaar, ,,Op deze manier kunnen er laagdrempelig vragen rondom de kinderwens beantwoord worden.’’

Collega Daniëlle Wesseling legt uit dat de verloskundige anticonceptie kan voorschrijven aan gezonde vrouwen met een ongecompliceerde medische voorgeschiedenis. Als er een anticonceptiemiddel is voorgeschreven wordt de huisarts op de hoogte gebracht van de gemaakte keuze.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 22 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 23 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 23 uur geleden