Afbeelding
BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

Ontknopingen amateurvoetbal: BAS en Swift nog volop in de race

Sport

SWIFTERBANT/BIDDINGHUIZEN – De reguliere competities in het amateurvoetbal naderen het einde. In de gemeente Dronten zijn vooral voor Swift ’64 en BAS de laatste wedstrijden nog van groot belang, aangezien zij nog kans maken op een treetje hoger.

De situatie rond Swift ’64 moge duidelijk zijn. De Swifterbanter formatie staat al lange tijd bovenaan in de vierde klasse C en moet nog drie wedstrijden overleven om daadwerkelijk kampioen te worden. In de afsluitende drie potjes zijn zeven punten genoeg, aangezien Batavia ’90, de enige overgebleven concurrent, drie punten achterstand heeft.

's Heerenbroek

Zaterdag speelt Swift ’64 een thuiswedstrijd tegen ’s Heerenbroek, terwijl Batavia op bezoek gaat bij Wijthmen. De Lelystedelingen gaan daar vast en zeker drie punten aan overhouden en dus heeft Swift maar één opdracht: ook winnen. Het thuisduel met ’s Heerenbroek begint om 15.00 uur.

BAS op twee fronten

In de derde klasse B heeft ook BAS nog voldoende om voor te spelen. Allereerst kan het zich zaterdag rechtstreeks handhaven. Op bezoek bij SDS ’55, waar Sven Geling door een schorsing niet van de partij is, volstaat een overwinning om degradatie af te wenden en zo ook volgend jaar in de derde klasse te acteren. Al hoeft het daar niet bij te blijven.

De Biddinghuizense formatie speelt namelijk ook nog een rol in de strijd om de derde periode. Op dit moment heeft BAS evenveel punten als koploper Stroe, dat wel over een veel beter doelsaldo beschikt. Maar één foutje van Stroe en de ploeg van trainer Bert van den Brink heeft een ticket voor de nacompetitie om promotie voor het oprapen. De ontmoeting met SDS ’55 begint eveneens om 15.00 uur.

Overige wedstrijden

14.30 uur Olympia ’28 – Reaal Dronten

15.00 uur asv Dronten – Bedum