Ton van Amerongen
Ton van Amerongen ©maartenheijenk.nl

Dronten houdt tot nu toe 3,8 ton over op WMO-budget

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft in 2015 tot nu toe 378.000 euro overgehouden op het budget voor de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). ,,Maar dat zijn nog geen definitieve cijfers, dat wordt nog lager’’, zei wethouder Peter van Bergen vanavond in antwoord op vragen van GroenLinks.

Landelijk is er veel publiciteit geweest over het feit dat veel gemeenten geld hebben overgehouden na de overheveling van de WMO van het rijk naar de gemeenten.

Peter van Bergen zei daarover tegenover de gemeenteraad dat de gemeente Dronten 10% van het budget van 2015 heeft uitgetrokken om de zorg ook in de toekomst te kunnen betalen. ,,We zitten nu tussen de 6 en 6,5% en uiteindelijk wordt dat tussen de 3 en 3,5%.’’ Volgens de wethouder heeft Dronten dan ook meer uitgegeven dan gepland in plaats van minder.

Bezuinigingen op jeugdzorg

Wethouder Ton van Amerongen had eerder vandaag bij de presentatie van de jaarcijfers soortgelijke uitspraken gedaan. Hij zei dat het geld dat nu is overgebleven in de toekomst hard nodig is, omdat het Rijk de gemeente verder gaat korten op de jeugdzorg: ,,En dan hebben we het voor de komende jaren over 3 miljoen euro.’’

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 19 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 19 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 20 uur geleden