Boem Media Sport ?@boemmediasport

Jeroen van der Meer opnieuw goudhaantje voor Asv Dronten

HOORN - Asv Dronten is gepromoveerd naar de hoofdklasse (vierde divisie). Na de 1-0 overwinning op Zwaluwen’30 in eigen huis werd het vanmiddag in Hoorn 1-1.

Jeroen van der Meer was voor de derde keer op rij het goudhaantje voor Asv Dronten. In de poulefase van de nacompetitie scoorde hij tegen Roda’46 het laatste doelpunt, waardoor zijn ploeg poulewinnaar werd. Vorige week maakte hij tegen Zwaluwen’30 het enige doelpunt en vanmiddag scoorde een kwartier voor tijd de 0-1. Zwaluwen kwam vijf minuten later nog wel langszij, maar dat was niet voldoende: 1-1.

0-0 bij rust

Net als vorige week in Dronten had Zwaluwen’30 in de eerste helft verreweg het meeste balbezit. Tot aan rust werd er wederom niet gescoord, mede dankzij een aantal safes van ASVD-doelman Maikel Kampjes.

In de 76ste minuut scoorde Jeroen van der Meer de 0-1 en leek Asv Dronten hard op weg naar de hoofdklasse. In de 80ste minuut was de spanning echter weer helemaal terug toen Ivo Rottine namens de ploeg uit Hoorn gelijk maakte: 1-1. De Drontenaren hadden het vervolgens moeilijk, met onder andere een schot van Zwaluwen op de lat, maar overleefden de stormloop van de Westfriezen.