Heerikhuisen wint met houdgreep.
Heerikhuisen wint met houdgreep. Eigen foto

Kayleigh Heerikhuisen wint goud op de Special Olympics Nationale Spelen

Sport

WIJCHEN – G-judoka Kayleigh Heerikhuisen van Shoganai Judo Dronten is zondag kampioen geworden op de Special Olympics Nationale Spelen in Nijmegen en Wijchen. Kayleigh won drie partijen en sleepte daarmee het goud in de wacht. Gert-Jan Vlijm behaalde het brons.

Kayleigh Heerikhuisen won haar eerste partijen eenvoudig met een houdgreep (ippon) en een buitenwaartse haak (wazari). In de derde partij ging Kayleigh prima van start, maar vlak voor het einde maakte ze een foutje die direct met een houdgreep werd afgestraft. Ze herstelde echter goed en won de laatste wedstrijd overtuigend met ippon en werd kampioen.

Gert-Jan Vlijm

Gert-Jan Vlijm begon zijn eerste partij goed, maar kwam door een foutje in een houdgreep. Met aanvallend judo won hij zijn tweede de partij met een yuko. Die lijn kon Gert-Jan niet doorzetten. Hij verloor zijn derde en laatste partij met ippon en moest genoegen nemen met brons.

De Special Olympics Nationale Spelen is een tweejaarlijks sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Aan deze editie in Nijmegen, Groesbeek en Wijchen namen 2.400 sporters en 800 coaches en begeleiders deel aan 18 verschillende sporten, waaronder judo.