De in 2014 geplaatste portocabins.
De in 2014 geplaatste portocabins. ©maartenheijenk.nl

COA vraagt verlenging van tijdelijke opvang 300 asielzoekers in Dronten

Algemeen

DRONTEN - B en W beslissen binnenkort over de verlenging van de opvang van 300 extra vluchtelingen in het AZC Dronten met drie jaar. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft de gemeente Dronten hierom gevraagd.

In 2014 werd besloten om in het asielzoekerscentrum Dronten tijdelijk 300 extra vluchtelingen op te vangen, bovenop de duizend die er al zaten. Dit werd gedaan vanwege de grote stroom asielzoekers uit met name Syrië en Eritrea. Op het terrein aan de Vossemeerdijk werden voor deze extra bewoners vier tijdelijke paviljoens gebouwd in de vorm van portocabins.

Nog eens 3 jaar

Afgesproken was dat het om een tijdelijke uitbreiding zou gaan voor de duur van drie jaar. Recentelijk heeft het COA het verzoek ingediend om deze termijn met drie jaar te verlengen. Burgemeester en wethouders nemen hierover binnenkort een beslissing.

Locatiemanager Elsa van der Hoek zei vorig jaar dat met 1.300 opvangplaatsen de grens voor het AZC Dronten bereikt is: ,,Het is hier ruimtelijk opgezet en dat zorgt voor leefbaarheid en rust. 1.300 is voor Dronten meer dan genoeg.''

Henk Noome
Henk Noome volgt Maarten Vrolijk op als voorzitter Hospice Dronten 9 uur geleden
Vliegersmonument op het Meerpaalplein.
Wat is er zondag te doen? Bevrijdingsdag, gamefestival, bingo, Ketelmeer op tv 10 uur geleden
Een typische setting voor 'Gluren bij de Buren'.
Podiumkunst bij de Drontenaren thuis: "Variërend van een coverband tot rock" 10 uur geleden