De restafvalcontainer wordt volgend jaar een PDM-container.
De restafvalcontainer wordt volgend jaar een PDM-container. ©maartenheijenk.nl

Gemeente Dronten start voorbereiding 1x per vier weken ophalen restafval

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten verspreidt in september een nieuwe afvalwijzer. Daarin staan de dagen vermeld waarop het restafval wordt opgehaald. Zoals bekend gebeurt dat vanaf 1 oktober nog maar eens in de vier weken.

De gemeenteraad heeft in juni besloten om het zogenaamde 'omgekeerd inzamelen' in te voeren in de gemeente Dronten. De nieuwe inzameldata vormen een eerste stap. ,,De tweede stap is dat inwoners vanaf 1 oktober 2017 zelf hun restafval weg moeten brengen naar ondergrondse containers in de wijk”, aldus de gemeente.

Zowel in de dorpskernen als in het buitengebied wordt het restafval vanaf 1 oktober één keer in de 4 weken opgehaald in plaats van één keer in de twee weken. In het buitengebied wordt dan de container voor plastic, metaal en drankenkartons (PDM) één keer in de 2 weken geleegd in plaats van 1x in de 4 weken.

Container voor plastic

Het ‘omgekeerd inzamelen’ betekent dat straks alle te scheiden afvalstoffen bij de bewoners thuis worden opgehaald. Dat betreft papier, PMD en GFT (groente-, fruit- en tuinafval). Vanaf 1 oktober 2017 wordt de restafvalcontainer een PDM-container.