Kraamzorg in de feesttent.
Kraamzorg in de feesttent. ©maartenheijenk.nl

Tientallen kinderen krijgen diploma na verschonen van luier

Partnerbijdrages

DRONTEN - Een baby meten, wegen, wassen en de luier verschonen. Dat waren de onderdelen van de workshop die Kraamzorg JoNa en Verloskundigen Dronten zaterdagmiddag verzorgden tijdens de Meerpaaldagen. De kinderen die de spoedopleiding volbrachten, kregen een diploma.

Nadat vorig jaar de senioren een speciale plek hadden gekregen op de Meerpaaldagen, was er dit jaar ook een programma voor jonge moeders en baby’s. De stand van Kraamzorg JoNa en Verloskundigen Dronten in de feesttent vormde daar een onderdeel van.

Overwegend meisjes

De medewerksters van de twee Drontense bedrijven maakten de kinderen wegwijs in de babyverzorging. Er deden zowel jongens als meisjes mee. ,,Maar het zijn overwegend meisjes, ik denk dat de meisjes het van nature toch wat meer in zich hebben”, zegt directeur Johan Deurwaarder van JoNa.

Zelf is hij via zijn echtgenote het vak ingerold, maar werkt hij vooral achter de schermen. ,,Wij zijn hier al meer dan tien jaar toonaangevend in de kraamzorg”, legt Johan uit, ,,We werken altijd samen met Verloskundigenpraktijk Dronten. Ik denk dat we gezamenlijk meer dan 500 Drontenaren ter wereld hebben geholpen en gedurende de eerste tien dagen van kraamzorg hebben voorzien.”

Even bijspijkeren

Eén van de deelnemers aan de workshop breekt bijna de nek van haar pop. Is zij gezakt? ,,Nee joh”, lacht Deurwaarder, ,,Die wordt even bijgespijkerd en krijgt daarna natuurlijk ook haar diploma. Èn ze krijgt net als alle anderen popcorn.”

Kraamzorg JoNa en Verloskundigen Dronten hebben zich al vaker op evenementen gepresenteerd, zoals bij de jaarlijkse Kerstloop en bij de Babybeurs in De Meerpaal. Op de Meerpaaldagen maakten ze hun debuut. Wat Johan Deurwaarder betreft is het voor herhaling vatbaar: ,,De reacties zijn heel leuk. Als ze hun diploma krijgen zie je dat de kinderen trots zijn. Leuk om te zien!”