Kidsmix
Kidsmix ©maartenheijenk.nl

Kinderen moeten alleen gaan hockeyen als ze het leuk vinden

Sport

DRONTEN - Samen met een teamgenoot van MHC Flevoland B1 verzorgde Lisette Hop (15) gisteren op het Meerpaalplein een hockeyclinic. De kinderen die deze week meedoen aan het Kidsmix Summerevent kregen de eerste beginselen van het hockey bijgebracht.

Is het de bedoeling dat de kinderen lid worden van MHC Flevoland? ,,Niet echt”, antwoordt Lisette, ,,Ze moeten alleen lid worden als ze het zelf leuk vinden.”

Trainen gegeven

De talentvolle hockeyster was door haar club benaderd voor de club om de clinic te verzorgen en ze hoefde er niet lang over na te denken. ,,Ik heb al trainen gegeven aan kinderen van deze leeftijd, dus ik weet wel een beetje hoe je met kinderen moet omgaan.”

Ze vindt het prettig om te doen: ,,Het is leuk om de kinderen te helpen met hockeyen. Ik doe hier wat ik zelf leuk vind en dan is het mooi dat je daar iets over kunt vertellen?”

Zit er talent tussen? ,,Ja er zitten wel een paar hele goede spelers bij, kinderen waarvan je ziet dat ze al wel eens gehockeyd hebben. Anderen zijn wat minder goed en die help je dan wat extra?

Olympische Spelen

Heeft Lisanne de afgelopen weken de Nederlandse hockeyteams ook gevolgd in Rio. ,,Ja hoor”, antwoordt ze. Heeft ze ook gehuild? ,,Nee, net niet. Maar ik baalde wel heel erg, ik vond het heel jammer.”