Netwerkborrel van De Driehoek.
Netwerkborrel van De Driehoek. OVDD

Piet Boer uit Biddinghuizen: akkerbouw en veeteelt moeten samenwerken

Partnerbijdrages

DRONTEN - Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) hield dinsdag haar traditionele ‘vierde dinsdag van september’. In het gebouw van de christelijke agrarische Aeres Hogeschool stonden de miljoenennota en de agrarische sector centraal.

Vice-voorzitter van de OVDD Peter Dekker blikte terug op de miljoenennota. Aansluitend werd het woord gevoerd door Piet Boer, voorzitter van het bestuur en de Raad van Commissarissen van Friesland Campina. Daarnaast is hij melkveehouder in Biddinghuizen.

Volgens Boer is het voor de toekomst van belang om als veeteelthouder en akkerbouwer samen te werken en het vruchtgebruik van elkaars land in een roulatiesysteem en passend in het bouwplan van de grond met elkaar te delen.

Nieuw land met oude gedachte

Geert Kuipers uit Zwolle is projectleider van het Agro & Food cluster van Kennisregio Zwolle. Hij schetste Flevoland als nieuw land met een oude gedachte: ,,Daardoor is samenwerken lastig.'' Kuipers zag ook kansen voor Flevoland: er kan veel worden geïnvesteerd in innovatie in Flevoland en dat biedt kansen voor de toekomst. Hij schetste Flevoland als proeftuin voor de wereld.

Volgens Kuipers wordt gezondheid in de toekomst zo belangrijk, dat de agrarische sector zonder chemie verder gaat: ,,Dat biedt weer volop kansen in innovatieve ontwikkelingen.’’

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 22 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 22 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 23 uur geleden