Rubbergranulaat op het hoofdveld van Asv Dronten.
Rubbergranulaat op het hoofdveld van Asv Dronten. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Gemeente Dronten vindt dat er kan worden gevoetbald op kunstgras

Sport

DRONTEN - De KNVB vertrouwt bij de discussie over de gezondheidsrisico’s van kunstgrasvelden op de expertise en het onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). ,,Wij sluiten ons aan bij dit standpunt van de KNVB en ook bij het standpunt van de Vereniging Sport en Gemeenten’’, schrijft de gemeente Dronten vandaag in een brief aan Swift’64 en Asv Dronten.

De kunstgrasvelden van MHC Flevoland (hockey) en ASVD (korfbal) en de Johan Cruijff-court zijn niet opgevuld met het veelbesproken SBR-rubbergranulaat. Voor de voetbalvelden van Asv Dronten en Swift’64 zijn wel de korrels gebruikt, die volgens het tv-programma Zembla mogelijke gezondheidsrisico’s met zich meebrengen.

De gemeente Dronten verwijst in haar brief naar een verklaring van het RIVM, waarin staat: ,,Er is nu geen reden om te stoppen met sporten op deze velden.'' Het RIVM erkent dat er PAKs uit rubbergranulaat kunnen vrijkomen; ,,Er zijn echter geen aanwijzingen dat dit leidt tot een gezondheidsrisico voor de sporter.’’

Hondweg 16, tussen Dronten en Kampen.
Wat is er te doen op Hemelvaartsdag? Boergondisch Dronten, kermis 11 uur geleden
FunZone
Bij 'gewone' woningen volgens B&W evenveel overlast als bij arbeidsmigranten 11 uur geleden
Afbeelding
Jongeren in Swifterbant zoeken 140.000 euro voor aanleg pumptrack 8 mei, 10:00