De gemeente kan door met het herontwikkelen van De Noord.
De gemeente kan door met het herontwikkelen van De Noord. Ā©maartenheijenk.nl

OFW en bedrijven aan De Noord vangen bot bij de Raad van State in strijd tegen gemeente

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten mag verder met het plan om het gebied rond het stationsplein en de omgeving van De Noord tussen het station en het centrum om te bouwen naar een ā€˜multifunctioneel gebiedā€™ met vooral kantoren en woningen. Dit heeft de Raad van State vandaag bepaald in een zaak, die door OFW en een aantal ondernemingen was aangespannen.

De gemeente wil het zogenaamde ā€˜Hanzekwartierā€™ niet langer aanwijzen als bedrijventerrein. ā€™t Liefst ziet de gemeente de bestaande bedrijven verhuizen naar industrieterreinen. Ook is het niet de bedoeling dat hier winkels komen. Detailhandel moet zich in de ogen van de gemeente concentreren in winkelcentrum Suydersee.

Detailhandel

OFW en verschillende bedrijven verzetten zich tegen de plannen van de gemeente, onder andere omdat zij van mening zijn dat de waarde van hun panden daalt als er geen detailhandel mag plaatsvinden. OFW verzet zich niet alleen als eigenaar van het eigen kantoor, maar is ook nog verhuurder van een aantal panden (Formido, Leen Bakker).

De Raad van State heeft vrijwel alle bezwaren van tafel geveegd. Alleen een mechanisatiebedrijf heeft op detail gelijk gekregen. De gemeente noemt de uitspraak ā€˜positiefā€™: ,,Het besluit van de Raad van State is een cruciale stap vooruit voor de realisatie van het Hanzekwartier.ā€™ā€™

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 6 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 7 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 7 uur geleden