Boer Bewust presenteerde zich in juni.
Boer Bewust presenteerde zich in juni.

Boer Bewust vindt met promotie ‘gangbare’ landbouw gehoor bij gemeente Dronten

Algemeen

DRONTEN - De initiatiefgroep Boer Bewust is 4,5 maand geleden in Biddinghuizen voor ’t eerst naar buiten getreden. Deze landbouwers willen de ‘gangbare’ landbouw in een positief daglicht stellen. Binnen het gemeentehuis in Dronten is de initiatiefgroep inmiddels van alle kanten omarmd.

De initiatiefgroep voelt zich achtergesteld bij de biologische landbouw sinds Dronten zich nadrukkelijk profileert als biologische gemeente. Verschillende raadsfracties vroegen daarom donderdag bij de begrotingsbehandeling aandacht voor de gangbare akkerbouw, fruitteelt en veehouderij.

Allebei promoten

Foke Bongers (D66) riep naar aanleiding van de oproep van Boer Bewust op om niet alleen een economische visie op te stellen, maar ook een agrovisie. Wethouder Dirk Minne Vis erkende dat de gemeente zowel de biologische als de gangbare landbouw wil promoten.

,,Dus de brief van Boer Bewust is goed aangekomen?’’, wilde Suzanne Stoop (PvdA) weten. ,,Ja’’, antwoordde de wethouder, ,,Wij hebben het signaal van de gangbare landbouw goed begrepen.’’

Kwaliteit dendert achteruit

De gemeenteraad vroeg ook aandacht voor het bodembeheer. ,,Want de kwaliteit dendert achteruit’’, meende Paul Vermast (GroenLinks). ,,De bodemverdichting en bodemvruchtbaarheid zijn zeker een punt van zorg’’, bevestigde de heer Vis.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 17 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 18 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 18 uur geleden