Wisseling van de wacht in vierde klasse C: Swift koploper

Sport

SWIFTERBANT/DRONTEN - In de vierde klasse C heeft Swift '64 zaterdag een directe rechtse uitgedeeld. Zelf won het met 4-1 van Zalk, terwijl concurrenten Reaal Dronten en Zwolsche Boys niet tot een driepunter kwamen. En dus heeft Swift het eerste gaatje geslagen.

De ploeg van trainer Patrick Posthuma had zelf weinig te duchten van Zalk. Na dik een half uur stond er door goals van Tom Roskam, Wouter Griekspoor en Robbin Posthuma een 3-0 stand op het scorebord en daarmee kon Swift het restant van de middag rustig aan doen. Roskam maakte er in de tweede helft nog eentje, terwijl Zalk in de slotfase de eer nog redde: 4-1.

Reaal gelijk

In het laatste deel van de wedstrijd had Swift dus tijd zat om de verrichtingen op de andere velden te volgen. En dat deed het met genoegen, want de concurrenten morsten volop punten. Reaal Dronten kwam thuis bij 's Heerenbroek niet verder dan een punt en daar mocht het maar wat blij mee zijn.

Kevin Valk zette zijn ploeg wel op voorsprong, maar nog voor de rust nam 's Heerenbroek de leiding over. Lange tijd leek Reaal met lege handen te blijven, totdat Jeffrey van den Brakel alsnog wist te scoren. In de uiterste slotfase hengelde hij nog een punt binnen, maar dat was niet voldoende om Swift voor te blijven. En omdat Zwolsche Boys tegen Kampen ook niet wist te winnen (1-1), is Swift de nieuwe lijstaanvoerder van 4C.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 20 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 21 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 21 uur geleden