Wilbert Leendertse
Wilbert Leendertse ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

ASVD Korfbal toont sterke wil en start met 20-17 overwinning

DRONTEN - Na drie oefenwedstrijden inclusief het starttoernooi, was het zaterdag voor de korfballers van ASVD tijd om de eerste punten van het seizoen binnen te halen. Noviomagum uit Nijmegen werd met 20-17 verslagen.

ASVD startte met als aanval Johanneke Kievit, Valery Broekhuizen, Selwin Edzes, Wouter Neutel en als verdediging Marscha van der Hoop, Ingrid de Boer, Jacco Boonstra en Vincent van Bussel stond.

Sterk begin

De eerste helft kenmerkte zich door een sterk begin van ASVD met een loepzuiver afstandsschot van Wouter Neutel, al snel gevolgd door een afstandsschot van Selwin Edzes. Het eerste tegendoelpunt werd beantwoord door Marscha van der Hoop, die een afstandsschot verzilverde.

Binnen een mum van tijd stond 7-2. Ook de tussenstand van 10-3 verbaasde menig toeschouwer uit de zaal niet, want de Drontenaren speelden met vertrouwen. Al stokte de doelpuntenmachine daarna wel. Door een aantal fraaie treffers aan de kant van de Nijmegenaren stond het 10-8 bij rust.

Prima pot

Volgens trainer/coach Wilbert Leendertse speelde zijn ploeg de eerste helft een prima pot, al stokte het enigszins in de afronding, wat dan ook het enige punt van kritiek was. Redenen genoeg om in de tweede helft door te gaan met de strijdlust en het geloof om te winnen.

Noviomagum bleek gebrand om zo snel mogelijk aan te haken, wat lukte bij 10-10. Daarna was het ASVD dat weer de boventoon voerde. Met drie mooie treffers op rij van Selwin Edzes, Johanneke Kievit en Jacco Boonstra stond de ploeg alweer op een verdienstelijke 13-10 voorsprong.

Mooie treffers

Ook Dokside bleef onder leiding van een aantal fanatieke supporters achter de ploeg staan, waardoor de spelers er meer vertrouwen in leken te hebben. Er viel weer een aantal mooie treffers: 16-12.

Toch kroop Noviomagum dichterbij aan het einde van de tweede helft, al zou het nooit meer langszij komen. ASVD hield het hoofd koel en trok de winst verdienstelijk over de streep: 20-17.

Geloven in resultaat

Trainer/coach Wilbert Leendertse oogde tevreden na de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie. ,,We scoorden drie of vier doelpunten te weinig, maar dat was dan ook het enige punt van kritiek. Ik zag een ploeg die bleef geloven in het resultaat en de wil uitstraalde van het willen winnen.’’

Komende zaterdag treedt ASVD aan tegen Spirit: om 20:15 uur in Voorthuizen.

ASVD 2 - Noviomagum 2 22-13

De eerste wedstrijd van de avond ging tussen ASVD 2 en Noviomagum 2. Het tweede team van Dronten kende een prima eerste helft waar al de nodige doelpunten werden gemaakt inclusief wat kleine onduidelijkheden aan de kant van Noviomagum. Zo mochten beide ploegen rusten met een 11-7 ruststand.

In de tweede helft gingen de Drontenaren er weer volledig voor, waardoor de irritaties aan de kant van Noviomagum verder opliepen en er zelfs tweemaal een kaart werd uitgedeeld aan een heer en een dame aan Nijmeegse kant.

Spektakel in de tweede helft gegarandeerd, waardoor de ploeg van Mense ter Steege en Karin Jongkind uiteindelijk vrij overtuigend won met 22-13. Die punten waren dubbel en dwars verdiend.