De Sinterklaasintocht van vorig jaar in Dronten.
De Sinterklaasintocht van vorig jaar in Dronten. ©maartenheijenk.nl

Sinterklaas arriveert zaterdag om 1 uur op het Meerpaalplein

Algemeen

DRONTEN - Sinterklaas en zijn Pieten arriveren zaterdagmiddag om één uur op het Meerpaalplein. Onder de muzikale begeleiding van de pietenband Pedroband El Jubal vertrekt Sinterklaas daarna naar winkelcentrum Suydersee.

Voor actieve kinderen is er vanaf 13 uur in de Meerpaal een pietenparcours met heel veel spelletjes en andere opdrachten, zoals bootje varen, dakrand lopen en dak klimmen. Alle kinderen tot en met twaalf kunnen meedoen en onder begeleiding van Flevo-Scouts hun pietendiploma halen.

Pietenziekenboeg

Om 13.40 uur is er een act bij de fontein, daarna om 13.50 bij Kop van het Ruim. De sleutel van de pietenziekenboeg wordt om 14:10 uur overhandigd aan Sinterklaas. De pietenziekenboeg is dit jaar gevestigd aan De Redepassage 22. ,,Er wordt flink uitgepakt met heerlijke pepernoten, vrolijke muziek, tientallen Zwarte Pieten en een swingend programma’’, aldus de organiserende stichting STADronten.

Dansen en theater

Voor de kinderen die van dansen houden, zijn er dansworkshops. De workshops duren ongeveer tien minuten en starten om 13.45 uur, 14.00 uur en 14.15 uur.

De theatervoorstelling om 15.30 uur wordt uitgevoerd door de pieten. Iedereen kan dan genieten van de voorstelling ‘Pietenziekenhuis’.

Kleurwedstrijd Suydersee

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 22 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 22 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 23 uur geleden