ASVD Korfbal
ASVD Korfbal ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Vertragend spel van de tegenstander deert ASVD Korfbal deze keer niet

Sport

DRONTEN - Na twee nederlagen op rij heeft ASVD korfbal weer een wedstrijd op haar naam weten te zetten. in Barneveld werd Revival met 12-18 verslagen.

Trainer/coach Wilbert Leendertse haalde na afloop dan ook opgelucht adem: ,,We hebben vorige week van ‘laagvlieger’ TOP verloren en dan moet je wel zien dat je de weg omhoog weer kunt inslaan.’’ ASVD verloor van TOP omdat het slecht schoot en in een hoog tempo speelde terwijl TOP vertraagde.

Snelle schoten

Het komt er eigenlijk op neer dat ASVD aantrekkelijk korfbal wil spelen: een hoge balcirculatie met snel en veel schoten. De meeste teams kunnen dat niet bijbenen en gaan als reactie hierop vertragen.

Op het moment dat ASVD dan net niet even de vorm heeft loopt het risico. Met een schotklok wordt het spel aantrekkelijker maar het KNKV vindt een schotklok in de eerste klasse niet nodig.

Even een dipje

Ook tegen Revival kwam ASVD halverwege de eerste helft even in een dipje terecht. Dat was nadat ASVD de wedstrijd tegen Revival scherp begon. Halverwege de wedstrijd leidde ASVD met 4-7. Dat ging weer als vanouds gepaard met snel en dynamisch spel.

Revival ging het spel vertragen en daarin ging ASVD te veel mee. De combinaties werden te voorspelbaar en dat gaf Revival de gelegenheid om langszij te komen. De teams gingen rusten bij 8-8.

Wilbert Leendertse besloot vervolgens om rebounder Robin ter Woord in te zetten. Zijn drive en rebounds gaf de Drontense formatie meer rust in het spel.

Vier scores

Dat Revival in de tweede helft nog maar vier keer scoorde en ASVD tien maal geeft voldoende informatie over de tweede helft.

Met de 12-18 overwinning staat ASVD in de middenmoot in haar klasse. Volgende week spelen de Drontenaren opnieuw een uitwedstrijd. In Ermelo wordt de strijd opgenomen met Dindoa.

Scores ASVD

  • Wouter Neutel 4
  • Vincent van Bussel 3
  • Marscha van der Hoop 2
  • Johanneke Kievit 2
  • Selwin Edzes 2
  • Jacoo Boonstra 1
  • Lieke Beckerman 1
Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 18 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 18 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 19 uur geleden