Henry Huijsmans
Henry Huijsmans maartenheijenk.nl

Asv Dronten ontkomt ook in districtsbeker niet aan portie ellende

DRONTEN – Het is asv Dronten dinsdagavond niet gelukt om door te bekeren. Tot twintig minuten voor tijd leek er geen vuiltje aan de lucht, maar toch werd er nog een 2-0 voorsprong uit handen gegeven. Opponent Heino nam de beslissende strafschoppen uiteindelijk het beste.

De Drontenaren leken dinsdag op weg naar een positieve afsluiting van het kalenderjaar. De hoofdklasser was Heino duidelijk de baas en nam in de tweede helft dan ook een 2-0 voorsprong. Henry Huijsman hielp asv Dronten aan de leiding en even later verdubbelde collega Brian Harpe de marge.

Alsnog gaat het mis

Niet aan het handje, zo je zeggen. Maar geheel in de lijn van de eerste seizoenshelft ging het ook nu nog mis. Heino kwam via Jesper Schokker op 2-1 en diezelfde Schokker zorgde zes minuten voor tijd voor de 2-2. De penaltyserie was vervolgens met 5-3 een prooi voor de bezoekers, waardoor het bekeravontuur van asv Dronten ten einde is.

Trainer Raymond Schuurman was na afloop enorm teleurgesteld. “Dit is echt shit hoor, er was helemaal niets aan de hand. Op 2-0 zit je eigenlijk te wachten op de 3- en 4-0 en door twee fouten is het ineens 2-2. Hier ben ik echt wel even ziek van", zegt de coach, die na afloop een muisstille kleedkamer trof. "Daar heerst dan verslagenheid, dat is logisch. Het had ons een goed gevoel kunnen bezorgen, maar dat is niet gelukt."