Rijkverlichte voertuigen
Rijkverlichte voertuigen © Jennifer Sauer

Lichtjestour Dronten: ,,Het bezoekersaantal overtrof onze verwachtingen’’

Algemeen

DRONTEN - Het Meerpaalplein was zaterdagavond sfeervol verlicht tijdens de eerste Lichtjestour. Dit evenement werd georganiseerd door STADronten in samenwerking met de Flevo-Scouts. Vele bezoekers kwamen een kijkje nemen.

Rond half vijf verzamelden zich diverse rijkverlichte landbouw- en andere voertuigen op het Meerpaalplein. ,,Er was gezellige muziek en iedereen kon genieten van winterse versnaperingen’’, aldus STADronten.

Vredeslicht

Het evenement werd vervolgens geopend met een ceremonie rondom het Vredeslicht. Het Vredeslicht kwam dit jaar uit Utrecht en werd door de Flevo-Scouts naar Dronten gebracht. Zij overhandigden het aan loco-burgemeester Ton van Amerongen die hier vervolgens het Monument mee ontstak.

Daarna vertrok de stoet met voertuigen. De route ging onder andere door oud-Dronten en langs de Regenboog. ,,Helaas kon niet de gehele route worden gereden zoals gepland, vanwege de tijd’’, excuseert de organsatie zich.

Mechanisch Erfgoed Centrum

Rond zes uur waren de voertuigen weer terug op het Meerpaalplein en daar werden ze opgesteld zodat iedereen alles goed kon bekijken. Voor het voertuig dat het mooiste was versierd was er een leuke prijs met een wisselbeker, die werd gewonnen door Mechanisch Erfgoed Centrum. De prijs werd uitgereikt door Remco Bosma van sponsor Technische Bedrijven Wouda BV.

STADronten en de FlevoScouts kijken tevreden terug op de eerste Lichtjestour. ,,Het bezoekersaantal heeft onze verwachtingen ver overtroffen’’, aldus Dennis Schrama van STADronten. Mede door de enthousiaste reacties van bedrijven, organisaties en het publiek wordt er ook in 2017 weer een Lichtjestour georganiseerd.