Gemeente Dronten en belastingdienst zijn weer dikke vriendjes

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten en de belastingdienst zijn na de ‘belastingblunder’, die vorig jaar het vertrek van wethouder Piet Bleeker inleidde, weer dikke vriendjes. Op 11 januari sluiten beiden een convenant.

Begin vorig jaar ontdekte de gemeente dat er over de jaren 2011 tot en met 2014 geen WAO- en WIA-belasting was afgedragen. Naar aanleiding daarvan zijn beide instanties met elkaar in gesprek gegaan en inmiddels zijn er afspraken gemaakt. De gemeente krijgt meer zelfstandigheid en minder controles van de belastingdienst.

,,Het betekent dat we de zaken heel goed op orde hebben’’, zegt wethouder Ton van Amerongen van financiën, ,,De aanleiding was minder, maar we hebben nu een mooie slag gemaakt. Er zijn niet zoveel gemeenten die zo’n convenant gesloten hebben, dus dat is een succesje.’’

Geen boete

Overigens vertelt de wethouder nu dat de gemeente Dronten voor de ‘belastingblunder’ geen boete heeft gekregen: ,,We moesten alleen rente betalen over het bedrag dat we te laat afgedragen hebben.’’ Daarbij ging het om een kleine 10.000 euro, waarvan de accountant 4.000 euro voor zijn rekening heeft genomen.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 22 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 23 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 23 uur geleden