ASVD Korfbal (archieffoto)

ASVD korfbal zit koploper Sparta nog steeds op de hielen

VROOMSHOOP - De korfballers van ASVD behaalden zaterdag een benauwde 20-21 overwinning op TOP. Daardoor staan de Drontenaren nog steeds op de tweede plaats en zitten ze koploper Sparta op de hielen.

Thuis had ASVD in een matige wedstrijd met 17-19 van TOP verloren. Het ging ook dit keer niet gemakkelijk. In de beginfase werd al snel duidelijk dat beide teams het fysieke geweld niet schuwden. Daar kwam nog bij dat de Drontenaren het vizier niet gelijk op scherp hadden gesteld.

Tikkies uitdelen

Wel bleef ASVD rustig nadat twee dames flink tegen de grond waren gelopen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat daarvoor ASVD al een paar ‘tikkies’ had uitgedeeld. Het scoreverloop ging op en neer en uiteindelijk zochten de teams de kleedkamers op met een 11-10 voorsprong voor TOP.

Na de rust bleef het een spannende wedstrijd. Ook een wedstrijd waar de scheidsrechter de handen meer dan vol aan had. Af en toe sloeg ASVD een gaatje van drie, vier doelpunten maar echt los van TOP kwamen de pupillen van Wilbert Leendertse niet.

Meer reboundkracht

De trainer bracht nog wel wissels in om meer rebounds te pakken. Zo liet invaller Robin ter Woord zien dat zijn reboundkracht van waarde is en gooide hij met een bevrijdend doelpunt in de laatste minuut de wedstrijd in het slot. En zo keerde ASVD opgelucht met een 21-20 overwinning huiswaarts.

Leendertse was niet ontevreden: ,,We wisten dat dit een heel lastige pot zou worden. Thuis verloren we het geduld waardoor we korte aanvallen speelden en TOP in haar ritme kwam. Dit keer hielden we meer rust en bleven we aan de goede kant van de score.’’